Information

INFORMATION

OM DU VILL VETA MER

SJUNG SJUNG STIPENDIET 2017

 

I samband med Nationaldagsfirandet 6 juni 2017 utdelade Vänersborgs Söners Gille för femte året i rad Sjung Sjungstipendiet.

 

Stipendiet, på 10 000 kronor, riktas till en ung person med rötter i Vänersborg som visat särskild talang för sång. Årets stipendium tilldelades Eleonor Henriksson. Redan som barn var sång och musik en naturlig del i Eleonors familj, intressen hon senare kom att utveckla i Vargöns Salemförsamling.

 

Studierna i Vänersborg skedde vid Musikskolan och den musikestetiska gymnasieutbildningen. Nyligen har Eleonor avslutat en femårig utbildning till musiklärare vid musikhögskolan i Piteå.

 

Vänersborgs Söners Gille gratulerar en värdig stipendiat.

 

 

VÄNERSBORGS SÖNERS GILLES UNGDOMSSTIPENDIUM 2017

 

Vänersborgs Söners Gilles Ungdomsstipendium 2017 tillföll Vargöns Drill- och Flaggflickor. Som motivering för stipendiet framhölls Drill- och Flaggflickornas 51-åriga ungdomsverksamhet där man dels har givit ett mycket stort antal unga flickor en rik och meningsfull fritid samtidigt som man bjudit kommunens invånare på fina och uppskattade kulturupplevelser i samband med sina många framträdanden.

 

Stipendiet utdelades lördagen den 4 november i samband med Vargöns Musikkårs och Drill- och Flaggflickornas stora Allhelgonakonsert på Fyrkanten i Vargön. Drill- och Flaggflickornas ordförande Emma Sjöstedt framförde sitt varma tack till Vänersborgs Söners Gille.

STIPENDIER

Här kan läsa om vad som är på gång inom Gillet.

HISTORIA

Information om Vänersborgs historia finns samlade här.

PUBLIKATIONER

Alla Årsskrifter sedan 1930 finns att få ladda ned i PDF format.

Epost till oss: info@vanersborgssonersgille.se

Vänersborgs Söners Gille © 2016