Övrigt

EVENEMANG ÖVRIGT

VAD ÄR PÅ GÅNG

NATIONALDASGFRIRANDE


Nationaldagen i Vänersborg firas traditionsenligt under stor publiktillströmning i samband med festivalen Aqua Blå.


Sedan 2012 medverkar Vänersborgs Söners Gille genom att utdela Sjung Sjungstipendiet på 10 000 kronor till en ung talangfull sångare/ sångerska med rötter i Vänersborg.


I samband med överlämnandet framför stipendiaten prov på sina talanger som en uppskattad del av nationaldagsfirandet.

Utdelning av Söners Gilles Sjung Sjung Stipendium 2023


I samband med Sångsällskapet Sjung-Sjungs upphörande 2012 överläts fonden och ansvaret för Stipendiets utdelande till Vänersborgs Söners Gille, som utdelade stipendiet första gången 2013.


Vid årets Nationaldagsfirande i Vänersborg, den 6 juni utdelade 1:e Ålderman Lars Alfredsson Sjung Sjung stipendiet till Noor Demoulin. Årets Stipendium är på 10 000 kronor och motiveringen för året är:  För mycket god sång- och låtskrivartalang.


Noor är född i Belgien och flyttade till Vänersborg för ca 6 år sedan och hon fyller 20 år i sommar. Hon har gått på Musikklasserna i Vänerparken och på Birger Sjöbergs gymnasiets Estetprogram. Under läsåret 2022/23 har hon gått på Löftadalens Folkhögskola i Åsa i Halland och pluggat till Singer -Song Writer.

År 2019 medverkade Noor i TV-programmet Talang i TV 4 och lördagen den 3 juni 2023 vann hon radio Västs deltävlingen -P4 nästa.


Vi gratulerar Noor till stipendiet och önskar henne lycka till med fortsatta studier och vi är helt övertygade om att vi kommer att få höra mycket mycket mer av Noor i framtiden.

Noor D framträdande
Sjung Sjung
Sjung Sjung Noor D
Utdelning Sjung sjung 2023

ÖPPET HUS


En lördag i slutet av augusti varje år öppnar Vänersborgs Söners Gille upp grinden till gårdsidyllen på Kronogatan 22-24 för allmänheten.


Vi visar då trädgården, husen, säljer våra skrifter samt bjuder på kortare programinslag.