Information

INFORMATION

OM DU VILL VETA MER


Sångsällskapets Sjung Sjung Stipedium


Den 6 juni, i samband med Nationaldagsfirandet, delade Vänersborgs Söners Gille ut årets Sjung Sjungstipendium på 10 000 kronor. Stipendiat 2019 var förstasopranen Saga Wargbaner.


Redan som sexåring började Saga i barnkör i Vänersborg och studerade därefter under hela sin skolgång på Vänersborgs musikutbildningar. På Birger Sjöberggymnasiet läste hon på Spetsutbildningen för musik.


Under senaste året har hon studerat vid Musikkonservatoriet i Falun och i höst kommer hon att börja vid Vadstena-Akademien.

Efter det att Saga emottagit stipendiet framförde hon två sånger samt ledde Nationalsången med den omkring 800 personer stora publiken.


VÄNERSBORGS SÖNERS GILLES UNGDOMSSTIPENDIUM 2017


Vänersborgs Söners Gilles Ungdomsstipendium 2017 tillföll Vargöns Drill- och Flaggflickor. Som motivering för stipendiet framhölls Drill- och Flaggflickornas 51-åriga ungdomsverksamhet där man dels har givit ett mycket stort antal unga flickor en rik och meningsfull fritid samtidigt som man bjudit kommunens invånare på fina och uppskattade kulturupplevelser i samband med sina många framträdanden. 


Stipendiet utdelades lördagen den 4 november i samband med Vargöns Musikkårs och Drill- och Flaggflickornas stora Allhelgonakonsert på Fyrkanten i Vargön. Drill- och Flaggflickornas ordförande Emma Sjöstedt framförde sitt varma tack till Vänersborgs Söners Gille.

STIPENDIER

Här kan läsa om vad som är på gång inom Gillet.

HISTORIA

Information om Vänersborgs historia finns samlade här.

PUBLIKATIONER

Alla Årsskrifter sedan 1930 finns att få ladda ned i PDF format.

Epost till oss: info@vanersborgssonersgille.se

Vänersborgs Söners Gille © 2016