Information

INFORMATION

OM DU VILL VETA MER


Sångsällskapets Sjung Sjung Stipedium 2020


I år så blev det inte någon officiell utdelning av Sjung Sjung stipendiet den 6 juni, i samband med Nationaldagsfirandet, då detta ställdes in.


Men Vänersborgs Söners Gille har delat ut årets Sjung Sjungstipendium på 10 000 kronor till Gustav Ekmark för visad framstående talang inom sång.


Minonna Nunstedt – mottagare av Vänersborgs Söners Gilles Ungdomsstipendium 2020


Mottagare av Vänersborgs Söners Gilles Ungdomsstipendium 2020 är den 21-åriga rugbyspelerskan Minonna Nunstedt. Stipendiet överlämnades under en enkel ceremoni vid Gillets hus på Kronogatan i Vänersborg söndagen den 22 november.

 

Stipendiet, som är på 10 000 kronor, tilldelades Minonna för hennes synnerligen framstående insatser inom rugbysporten. Redan för 15 år sedan blev Minonna medlem i Vänersborgs Rugbyklubb och har sedan dess varit sporten trogen. Framgångarna har heller inte låtit vänta på sig.


Totalt kan Minonna i dag räkna in fyra SM-Guld varav två för Vänersborg, en för Norrköping och en för Enköpings rygbyklubbar.  Därtill har Minonna nyligen utnämnts till lagkapten för Vänersborgs Rygbyklubb. Hennes goda kamratskap och förmåga att också verka för andras framgång var även det en viktig del i motiveringen för stipendiet.

 

Vänersborgs Söners Gilles Ungdomsstipendium utdelas årligen till enskild ungdom för framgångsrika insatser eller organisation som på ett positivt sätt verkat för ungdomen i Vänersborg.

STIPENDIER

Här kan läsa om vad som är på gång inom Gillet.

HISTORIA

Information om Vänersborgs historia finns samlade här.

PUBLIKATIONER

Alla Årsskrifter sedan 1930 finns att få ladda ned i PDF format.

Epost till oss: info@vanersborgssonersgille.se

Vänersborgs Söners Gille © 2016